أوقف معووج واتكلم عدل

منتدى للتحدث بحرية معانا بس قول كل اللى نفسك فيه فى كل المجالات
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
الجنرال
 
HACKER GIRL
 
BOISEN GIRL
 
ANGEL SKY
 
سندريلا
 
EL-JOKER
 
البرنس
 
غاوى مشاكل
 
butterfly
 
nour
 
المواضيع الأخيرة
» قصة حب تبكى(واقعيه)
الجمعة فبراير 05, 2010 12:16 pm من طرف BOISEN GIRL

» صور تورتات جامدة موت
الخميس فبراير 04, 2010 12:31 pm من طرف سندريلا

» اكواد البوم اليسا
الجمعة يناير 29, 2010 1:43 pm من طرف ANGEL SKY

» فلووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووس
الإثنين يناير 25, 2010 10:37 pm من طرف etch

» الى عنده اى مشكله فى الجهاز هتتحل بعد 4 دقايق بأذن الله لوحده
الإثنين يناير 18, 2010 4:27 am من طرف الجنرال

» بأمانه تعمل ايه لو جبت كارت شحن ولاقيته كدا؟
السبت يناير 16, 2010 3:24 pm من طرف BOISEN GIRL

» نهاية الى بيتفرج على التليفزيون من قريب
السبت يناير 16, 2010 3:15 pm من طرف BOISEN GIRL

» صوره جعلت كل من يراها يبكى
السبت يناير 16, 2010 3:08 pm من طرف BOISEN GIRL

» معظم البنات كدا مش كلهم............... انا قلت مش كلهم
السبت يناير 16, 2010 2:54 pm من طرف BOISEN GIRL

» الاغانى
السبت يناير 16, 2010 2:42 pm من طرف HACKER GIRL


شاطر | 
 

 طريقه عمل البيزا ومضمونه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الجنرال
مشرف عام المنتدى & الجنرال
مشرف عام المنتدى & الجنرال
avatar

عدد المساهمات : 135
نقاط : 388
تاريخ التسجيل : 20/12/2009
العمر : 26
الموقع : مشرف عام
تعاليق : المنتدى إنشاء الله هيبقى من اشهر المنتديات

مُساهمةموضوع: طريقه عمل البيزا ومضمونه   الأحد ديسمبر 20, 2009 3:21 pm

]بسم الله الرحمن الرحيم


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


لمحبي البيتزا...
اعجبتني طريقتها حبيت انقلها لكم






المقادير :



2 كوب و نصف دقيق
3 ملاعق صغيرة خميرة
ثلاث أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة سكر
2 بياض بيضة بدرجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة خل
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح


ملاحظه



أضفت مع الدقيق قليل من الاوريجانو و الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم .



الطريقة :








في وعاء واسع نخلط الدقيق مع الملح و نضعه جانبا






نخلط الخميرة مع السكر في كوب الماء و نتركه لمدة من 6-10 دقائق حتى يتفاعل.






نخلط بقية المقادير مع الدقيق ونعجن جيدا لمدة 3 دقائق






سوف تلصق العجين قليلا من الممكن إضافة قليل من الدقيق






نغطي العجين بكيس بلاستيكي ونضعها في مكان دافئ لمدة 40 دقيقة






بعد أن تخمر العجين نضعها على سطح مرشوش عجين جيدا حتى لا تلصق






نقوم بفردها باليد أو النشابة






نشكلها بشكل دائري







نفرد العجين اكبر من الصينية قليلا حتى تطوى الأطراف بشكل تجميلي






نضع العجين على ورق الزبد أو أي ورق خاص بالفرن ثم نضعه في الصينية






بعد وضع العجين في الصينية نقوم بالضغط باليد(نضع قليل من الدقيق باليد عند الضغط حتى لا تلصق العجين) بخفة وترتيب الأطراف كما هو موضح






نصب ملعقة أو اثنين زيت زيتون ونفرشها على العجين بخفة






ونتركها على الأقل 5 دقائق قبل وضع المكونات عليها






نضع عليها صلصة الطماطم المعده بالبيت او الجاهزة






ثم نضع عليها المكونات المفضلة لدينا ( فلفل بكل الالوان – بصل – مشروم – طماطم مقطعة حلقات – زيتون – جبنة شيدر – جبنة موزاريلا) أي شئ يخطر على بالك .






ندخلها في منتصف الفرن على درجة حرارةعاليه إلى أن تحمر من اسفل وتنضج ثم نخرجها ونتركها تبرد قليلا قبل التقطيع والتقديم







واللي يحبون البيتزا اللي حوافها تحتوي على الجبنه
ماعليهم سوا ان يقومون بنفس الطريقه واتباع مايلي






نفرد العجين بحيث تكون اكبر من الصينية قليلا والأطراف للخارج ثم
نحضر الجبن المقطع شرائح بالطول ونضعه في الصينية بالترتيب.








ثم نطوي الأطراف للداخل ونغمس ايدينا بالدقيق حتى لا تلصتق مع الضغط بخفة حتى تغلق جيدا..







ادعولى


عدل سابقا من قبل سوسة في الثلاثاء ديسمبر 22, 2009 1:14 pm عدل 2 مرات (السبب : لازم تجربها)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ANGEL SKY
عضو عسول
عضو عسول
avatar

عدد المساهمات : 49
نقاط : 122
تاريخ التسجيل : 03/12/2009
الموقع : هنا معاكو مش شيفنى

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل البيزا ومضمونه   الأربعاء ديسمبر 30, 2009 1:23 pm

ربنا يخليك يا اسماعيل والله نفسى فى البيتزا وهديلك طبق باذن الله تسلم طعمها حلو قوى

Razz Razz
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الجنرال
مشرف عام المنتدى & الجنرال
مشرف عام المنتدى & الجنرال
avatar

عدد المساهمات : 135
نقاط : 388
تاريخ التسجيل : 20/12/2009
العمر : 26
الموقع : مشرف عام
تعاليق : المنتدى إنشاء الله هيبقى من اشهر المنتديات

مُساهمةموضوع: بس بجد مش تنسى   الخميس ديسمبر 31, 2009 7:08 am

اوعى تنسى تجيبى عشان ندوق طعم ايديكى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل البيزا ومضمونه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أوقف معووج واتكلم عدل :: مطبخنا الخاص-
انتقل الى: